Redaktionell design

Spektra har mångårig erfarenhet av att utveckla tidningsformat, helt från grunden eller baserat på befintlig form. Vi brinner för att lyfta intressant innehåll som berikar och stärker relationen med läsaren.

Målet är att alltid skapa design och uttryck som träffar mitt i prick. Både i tryckt och digital form.

Vi är din partner genom hela processen – från form och innehåll till ansvar för den löpande produktion. Vi tror på en prestigelös dialog där vi tillsammans med vår kund skapar den bästa möjliga produkten.

För oss är alla moment viktiga; från idé, formlösning, val av fotograf eller illustratör till de sista viktiga detaljerna innan tryck.

På Spektra är det digitala lika självklart som det tryckta och vi utvecklar allt från redaktionella webbar till rörligt content och skapar innehåll för sociala medier.

Magasinet Grus får Publishingpriset 2019. Foto: Stina Stjernkvist

Vi skapar fotoillustrationer till omslag och artiklar och ansvarar då för allt från idé och koncept, till set design och fotografering. Vi producerar även nyhetsgrafik och bildsätter statistik inhouse.

Svenska Institutet

Redaktionella uppdrag i urval: Lärarförbundet (Tidningen Gymnasiet, Tidningen Origo), Korpen Stockholm (Magasinet Grus), Naturkompaniet (Naturkompaniet 365), Svenska Tecknare (Tecknaren), Belysningsbranschen (Ljuskultur), IOGT-NTO (Accent), ME-förbundet, LRF, Läromedelsförfattarna (Manus), Svensk Vindkraft.

Tecknaren

Tidningsdesign

Manus

Tidningsdesign

Fysioterapi

Tidningsdesign

Ljuskultur

Ett magasin om ljus och arkitektur

Frysen

Elevernas röst

Magasinet Grus

Om fotboll – oavsett nivå

Naturkompaniet 365

Sveriges största outdoortidning

Svenska Institutet

En bok om Sverige

Tidningen Accent

Sveriges nykterhets­organisation IOGT-NTO

Tidningen Gymnasiet

Lärarförbundet

Tidningen Sex

Intervjutidning

Tidningen Origo

Lärarförbundet