Montanaris italienska mat

Följ med krögaren Natalie Montanari på en matresa till staden Fano och regionen Marche och upplev italienska smaker när de är som bäst.

I Marche – ofta kallad ”Det nya Toscana” – ryms det bästa av den italienska maten. Från fisk- och skaldjursrätter, som helst sköljs ner med ett glas vino frizzante i skuggan längs en strandpromenad, till smakrika ostar, chark- uterier och så förstås fantastiska pastarätter.

Läget vid Adriatiska havet gör vongole, spigola och andra marina läckerheter till självklara inslag på de fanesiska matborden, och uppe bland kullarna jagar man tryffel, karljohansvamp och vilt.

I Montanaris italienska mat bjuds läsaren på enkla, genuina och framförallt fantastiskt goda recept från regionen, precis som de serverades hemma hos farmor Adria på den obligatoriska söndagslunchen klockan ett. Allt ackompanjerat av fotografen Lennart Weibulls vackra bilder.

Natalie Montanari driver den mycket populära restaurangen Trattoria Montanari i Stockholm. Där är arbetsspråket italienska och stor möda läggs på att ta genuina italienska råvaror och italiensk matlagning till Sverige.

Kund: Natalie Montanari, Tukan Förlag
Uppdrag: Grafisk form (i samarbete med Nils Jarlsbo), sättning och bildbehandling.