Följ med krögaren Natalie Montanari på en matresa till staden Fano och regionen Marche och upplev italienska smaker när de är som bäst.

I Marche – ofta kallad ”Det nya Toscana” – ryms det bästa av den italienska maten. Från fisk- och skaldjursrätter, som helst sköljs ner med ett glas vino frizzante i skuggan längs en strandpromenad, till smakrika ostar, chark- uterier och så förstås fantastiska pastarätter.

0i4a7093 3000 white scaled Montanaris italienska mat

Läget vid Adriatiska havet gör vongole, spigola och andra marina läckerheter till självklara inslag på de fanesiska matborden, och uppe bland kullarna jagar man tryffel, karljohansvamp och vilt.

0i4a7097 3000 white scaled Montanaris italienska mat

I Montanaris italienska mat bjuds läsaren på enkla, genuina och framförallt fantastiskt goda recept från regionen, precis som de serverades hemma hos farmor Adria på den obligatoriska söndagslunchen klockan ett. Allt ackompanjerat av fotografen Lennart Weibulls vackra bilder.

0i4a7083 3000 white kopia scaled Montanaris italienska mat

Natalie Montanari driver den mycket populära restaurangen Trattoria Montanari i Stockholm. Där är arbetsspråket italienska och stor möda läggs på att ta genuina italienska råvaror och italiensk matlagning till Sverige.

0i4a7090 3000 white Montanaris italienska mat

Kund: Natalie Montanari, Tukan Förlag
Uppdrag: Grafisk form (i samarbete med Nils Jarlsbo), sättning och bildbehandling.
Trattoria Montanari