Ett hjärta är alltid rött

Ett hjärta är alltid rött är en dokumentärfilm om rockbandet Imperiets uppgång och fall. Filmen är regisserad av Balsam Hellström och producerad av Hjalmar Palmgren.

Filmen hade premiär 19 januari 2024 och fick ett mycket bra mottagande av både besökare och kritiker. Spektra har gjort filmens motion graphics, merchandise och affischer, samt arbetat med Kickstarter-kampanjen som blev en viktig del i finansieringen av filmen.

Foto: Mats Bäcker
(Konsertbild Folkets Bio)

Vår leverans

  • Grafisk form
  • Motion Graphics
  • Affischer
  • Merchandise
  • Crowdfundingkampanj
Vår leverans

Ett hjärta är alltid rött är berättelsen om det svenska rockbandet Imperiets väg, från spillrorna av Ebba Grön till Svensktoppen och de stora arenorna. Det är också historien om Sverige i en era då landet hade en avgörande plats på den världspolitiska arenan, och samhällsengagemang hos artister var en självklarhet.

Imperiet föddes ur det ikoniska punkbandet Ebba Grön. De blev postpunkgenerationens fixstjärnor och ett av 1980-talets största svenska rockband. Medialt påpassade, men ofta obekväma i kändisskapet, tog bandet musiken i nya riktningar.

Ett hjärta är alltid rött berättas fram genom exklusivt arkivmaterial och tidigare opublicerade bilder från privata samlingar, inramat av nya intervjuer, främst med bandmedlemmarna Thåström, Per Hägglund, Fred Asp, Stry Terrarie och Gurra Ljungstedt. Bandmedlemmen Christian Falk medverkar genom intervjuer och hans sommarprogram, inspelade före hans död 2014.

Regi: Balsam Hellström
Filmfoto: Jonas Embring
Klipp: Kaveh Akaber
Grading: Per Kristiansen
Stillbild: Mats Bäcker
Grafik, affischer och merchandise: Spektra
Motion: Spektra i samarbete med Martin Burström

Från galapremiären i Stockholm 17 januari 2024.
Kajsa Grytt tolkar Imperiets Ett Hjärta Är Alltid Rött på premiärfesten på Berns. Till höger: En av de tre affischerna, med alla backares namn nedtill. (Foto: Mats Bäcker)