Drömmar om bröd

Daniel Lindeberg har drivit tvåstjärnig finkrog i Gamla Stan med Franzén Lindeberg och ansvarat för Wienerkonditoriets godsaker på Biblioteksgatan. Nästa utmaning blev ett bageri och konditori i Orminge Centrum, inte långt från Daniels bostad. Ska man upp och sätta på ugnen klockan 02.00 på morgonen är det kanske inte så konstigt. 🙂

– Jag är kanske naiv efter att ha varit i konditori- och stjärnkrogsvärlden i tio år. Men varför ska man inte kunna äta en riktig kanelbulle i förorten? De flesta i Stockholm bor utanför stan, berättade Daniel för en branschtidning.

Vi på Spektra fick uppdraget att göra en grafisk profil till bageriet. Det var spännande att träffa och jobba med Daniel månaderna före verksamheten öppnade. Vi tittade på ritningar och inspirationsmaterial från Daniels resor i Frankrike och inredningsarkitektens mer skandinaviskt präglade moodboard. Resultatet av vårt arbete har till en början blivit ganska sparsmakat. Daniel har legat lågt och inte beställt en arsenal av färdiga kartonger och påsar i olika storlekar, men med stämplar kommer man långt! Troligen gör vi fler saker framöver åt Daniel när rutinerna har satt sig, men fram tills dess kan vi gratulera till (den näst intill extrema) tillströmningen av kunder och äta lite goda tårtor under tiden.

/Jon